20 PRODUKTÓW, DZIĘKI KTÓRYM ZDROWO SCHUDNIESZ (część 1)

20 PRODUKTÓW, DZIĘKI KTÓRYM ZDROWO SCHUDNIESZ (część 1)
Rate this post

Nie potrzeba drogiego leczenia. Natura obdarzyła nas wieloma produktami, które wspomagają utratę nadprogramowych kilogramów.

Chcesz schudnąć i nie wiesz jak zacząć? 

Przedstawiam listę 20 znakomitych produktów pomagających schudnąć zdrowo!

  1. Awokadoawokado

Awokado są bogate w zdrowe tłuszcze i są świetnym składnikiem sałatek.

Szczególnie bogate są w jednonasycony kwas olefinowy, ten sam, który można znaleźć również w oleju z oliwek.

Zawierają także mnóstwo wody, więc ich gęstość energetyczna nie jest zbyt wysoka, i są bogate w inne ważne składniki odżywcze, takie jak błonnik i potas. Bardzo cenny jest również wyciąg z młodego jęczmienia który zamknięty jest w cudownie działających tabletkach odchudzających Green Magma.

Ale to jeszcze nie wszystko:

Według badań, ludzie jedzący awokado czują się bardziej nasyceni i mają mniejszą ochotę na jedzenie przez kolejne 5 godzin.

Poznaj 12 zadziwiających właściwości awokado.

  1. Warzywa kapustneWarzywa kapustne

Kapusta, brokuły, brukselka i kalafior to warzywa kapustne.

Tak jak i inne warzywa, są one bogate w błonnik i zaspokajają apetyt na długo.

Na dodatek, tego rodzaju warzywa zawierają również znaczne ilości białka.

Co to oznacza?

Dzięki połączeniu błonnika, białka i niskiej gęstości energetycznej, warzywa kapustne są idealne dla osób chcących schudnąć.

Jednocześnie, są bardzo odżywcze i zawierają substancje antynowotworowe.

  1. Całe jajajaja

Jajka to jedne z najlepszych produktów, które możesz jeść próbując schudnąć.

Badanie na 30 kobietach z nadwagą wykazało, że jedzenie na śniadanie jajek zamiast pączków zwiększa poczucie satysfakcji i zmniejsza spożycie pożywienia przez 36 godzin.

Jajka zawierają mnóstwo białka, zdrowych tłuszczów i powodują uczucie sytości.

Zawierają niewiarygodne zagęszczenie składników odżywczych, większość w żółtku, i pozwalają dostarczyć wszystkie składniki odżywcze, których potrzebujesz będąc na diecie redukcyjnej.

Nie przegap pysznych właściwości jajek.

  1. Fasola i rośliny strączkowefasola i rosliny straczkowe

Fasola i rośliny strączkowe takie jak czarna fasola, czerwona fasola i soczewica mogą być bardzo pomocne przy utracie wagi.

Zazwyczaj zawierają one mnóstwo białka i błonnika – 2 składniki powodujące uczucie sytości i zmniejszające apetyt.

Jednakże:

Wielu ludzi cierpi na nietolerancję warzyw więc bardzo ważne jest odpowiednie ich gotowanie.

Odkryj najlepsze właściwości roślin strączkowych.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here